Durant els dies de la “Festa de l’Aiguardent”, tot el poble obre les portes per acollir els alambins i les diferents mostres d’entitats, firaires, expositors… Els pratdecomtins conviden als visitants a entrar a les seves cases que fan la funció d’originals stands fira.

L’aiguardent s’ha de prendre sempre amb moderació i acompanyat per un dolç típic de les nostres terres com les coquetes d’aiguardent i les casquetes, tot i que una presa de xocolata o una bon tall de coc ràpid són molt bones opcions.

Uns tres o quatre dies abans de la festa, moltes dones del poble, i algun home, es tanquen a l’antic forn de llenya per preparar més de 10.000 peces de dolç que s’oferiran a tothom que vulgui provar-les. La seva elaboració artesana i tradicional fa que tinguin molt èxit entre el públic i la demanda creix any rere any. Una caixeta de pastes variades és un bon obsequi, durant els dies de la festa en podreu comprar-les a l’antic forn.

En el punt d’informació podreu comprar el gotet per fer les degustacions.

Aquest any Glop’s Concep aprofitarà el fantàstic aiguardent de Prat de Comte, per oferir-vos dins el marc de la fira, uns còctels amb l’aiguardent com a protagonista.